onsdag 5 maj 2010

Recept på glass=)

Gräddglass

3 åggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde

Förslag på smaksättning
2 tsk vaniljsocker
eller 100 g hackad choklad

Till ananansparfait
2 burkar krossad avrunnen ananas

Till bärparfait
1/5 liter färska eller frysta bär, tillägg socker efter smak

Vispa gulor och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda den med äggsmeten och någon smaksättning. Häll glasskrämen i en rund skål, kransform eller avlång bakform. Täck och ställ i frys, frystid 3-4 timmar.
(Jag lagade med hackad mjälkchoklad och vitchoklad, det blev mums!)

2 kommentarer:

Marie sa...

GLASS?????? Va förvånad jag blir... =) hihi. söta bilder du lagt upp!
Hör av dig om du har tråkigt nån dag, är ledig denna vecka till!
PUSS

wimsis sa...

Haha, men jag la faktiskt upp det på begäran =)
Jag har nog tråkigt mest hela tiden, haha.. Ska luncha med Milis imorgon kl. 13, vill du komma med?
Puss