onsdag 15 december 2010

Nattning

Det blev en lång och utdragen nattning igår igen, suck. Vi började ju med att Liam inte får sova efter kl. 17 för typ en och halv vecka sedan, det har haft gott resultat. Vi ger honom välling i sin säng och när den är slut somnar han. Men igår gjorde han allt för att hålla sig vaken, ruskade på huvudet allt vad han orkade, skrattade, skrek, slet ut tutten osv.. Så det tog nästan en timme. Suck. Sen har han även börjat vakna tidigare och tidigare på natten för att få mer mat, inatt vaknade han redan halv tre. (Kan tillägga att han drack ca 340 ml välling innan han somnade!!!!!) Han vaknade igen vi sex, men då somnade han om efter ca 15 min tack och lov.. Vaknade igen kl. åtta, då låg vi kvar i sängen och busade en stund innan vi gick upp. Sen vi införde det här med kl. 17 har han även blivit grinig på kvällen.. Inte jätte roligt kan jag lova. Vette tusan hur vi ska göra för att få detta riktigt bra.. Han är ju så oregelbunden när det kommer till att vakna för dagen, så det är svårt att spika fasta sovtider. Nå, vi kämpar vidare bara.

Idag ska vi åka till stan med Liams mormor en sväng. Jag ska hämta ut hans pass (som varit färdigt i typtre veckor...) Titta på nån julklapp åt honom och kika på lite kläder. Kanske man skulle ta och köpa det där smöret och den där ketchupen också :)

3 kommentarer:

Elin sa...

Ush, det där är tungt.. Om det känns tröstande så har vi det likadant just nu... Och vi har oxå börjat med att hon inte får sova efter 17.00, för annars är det nån som aldrig vill sova.. Konstigt att vi båda har samma problem när både Felicia och Liam sovit gott. Felicia har oxå börjat vakna vid 03tiden och vill ha mera mat..på kvällen är mat det enda som fungerar. Nå, hoppas det blir bättre när de blir lite äldre..:)

Emy sa...

Hej! Brukar läsa din blogg ibland och när jag läste det är om nattningen så tänkte jag ska dela med mig av våra erfarenheter och hoppas att det kan hjälpa er på nått sätt. Vi hade samma problem med vår tjej när hon var yngre och tog upp det på rådgivningen. Och dom sa att mata barnet i sängen är inte så bra. För då lär sig barnet att somna med vällingen och är därför sen svårare att få att somna om när de vaknar på natten om de inte få välling då också. När vår tjej var som bökigast på natten så åt hon en flaska välling före hon somna och sen två(!) till på natten. Och hon vaknade bara tidigare och tidigare för att äta och det blev ju tröttsamt för alla så vi bestämde oss för att ta tag i det. Så vi började med att ge henne vällingen i soffan innan hon gick och la sig och sen tog det bara några nätter innan vi fick henne att somna om fint på nätterna när vaknade. Lite gråt var det när hon insåg att inte skulle få nån välling på natten men som sagt så tog det inte länge så hade vi vant bort den dåliga ovanan...
Hoppas det här tipset kan vara till nån hjälp för er också! Om inte annat så har ni en supersöt liten gosse! =)

wimsis sa...

Elin:Faktiskt märkligt hur det kan skifta så, från att ha fungerat hur fint som helst till detta!

Emy: Tack så jätte mycket för tipset :) Jag har tänkt på det, att inte ge vällingen i sängen.. Men har nog varit för lat el nåt och inte gjort nåt åt det. Men nu ska jag banne mig göra det från och med imorgon! En flaska välling + lite gröt ska han få. Tack så jätte mycket för tipset och för att du delar med dig av dina erfarenheter, nu vet jag att det går:)