tisdag 20 mars 2012

Ananaspaj med kokosskal

Det vart ingen seriös matlagning idag, istället bakade jag en ananaspaj med kokos.


Recept


Pajdeg:

100 g smör

2 dl vetemjöl

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 dl kokos


Fyllning

2 dl creme fraiche

1/2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 burk krossad ananas


Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna till degen. Tillsätt smöret, rör ihop och tryck ut i en pajform.

Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Blanda sedan ner den AVRUNNA ananasen. Hälla fyllningen i pajformen. Grädda i ugnen ca 25 min.

Klart! Servera med vaniljglass!


Published with Blogger-droid v2.0.4

2 kommentarer:

Marie sa...

Åh, det var ju Mariegård pajen ju! MUMS! Vi lagade den konstant på MG, fast vi hade ingen kokos i degen, men annars samma recept... lagade den till pappas 60års kalas också, den gick åt!

wimsis sa...

Den e supergod!