Det vart ingen seriös matlagning idag, istället bakade jag en ananaspaj med kokos.
Recept
Pajdeg:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl kokos
Fyllning
2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 burk krossad ananas
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna till degen. Tillsätt smöret, rör ihop och tryck ut i en pajform.
Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Blanda sedan ner den AVRUNNA ananasen. Hälla fyllningen i pajformen. Grädda i ugnen ca 25 min.
Klart! Servera med vaniljglass!
Published with Blogger-droid v2.0.4
2 kommentarer:
Åh, det var ju Mariegård pajen ju! MUMS! Vi lagade den konstant på MG, fast vi hade ingen kokos i degen, men annars samma recept... lagade den till pappas 60års kalas också, den gick åt!
Den e supergod!
Skicka en kommentar