tisdag 16 februari 2010

Here it goes..

Okej, så här gick det.
Jag ska göra en njurutredning.. Jag hade protein i urinen redan för 7 år sen, men det är ingen som upplyst mig om och inte är det någon som brytt sig om det heller.. Läkaren hade alltså tittat i min journal och hittat provsvaren där, han såg även att jag har haft väldiga problem med streptokocker tidigare (typ 4 ggr per år). Så han menade väl att det kanske var pga det som njurarna läcker.. I alla fall så sa han att han ansåg att det var så pass allvarligt att han inte kan släppa det utan att en specialist har tittat på mig. Jag frågade om det kunde uppstå ev komplikationer vid en förlossning, fick svaret ja. Vet dock inte vilka komplikationer.. Han sa även att han inte har så mycket kunskap om njursjuka och gravida.. Så han ville inte säga så mycket och inte svara på så mycket frågor.. Men jag har för mig att det kan vara livsfarligt för en bebis att få en streptokock infektion, och är det så känns det inte så bra.
Så då var man där igen, ovissheten är ett faktum. Men han skulle skriva på remissen att det var ganska akut och att jag var "ganska gravid" som han uttryckte det.. Och vad jag förstod är det ingen fara för bebis, inte just nu alla fall.
Men en positiv sak var att vi får åka till Thailand imorgon, så resan är bokad och betald. Nu skulle jag önska att folk kunde unna mig detta istället för att ifrågasätta det. Känns som jag har fått försvara mig hela dagen för att jag ska resa. Själv tycker jag att jag är värd den här resan, hela graviditeten har vi ju levt i oro. Jag vill kunna unna mig någonting, och det är den här resan.

2 kommentarer:

MarrO sa...

Klart du ska åka, det förtjänar du! Hoppas ni får det bra där nere (int alls avundsjuk..:P)å att allt går bra! Kramar

wimsis sa...

Tack gumman! Kramar