fredag 23 augusti 2013

Det tråkiga

Måste bara säga att resan var ju absolut inte guld och gröna skogar hela tiden..
Åker man med två småttingar så är det ju givetvis ingen slappar semester.
Båda ungarna var sjuka i omgångar..
Ca två veckor innan vi skulle åka hade Noel öroninflammation och var flunsig. Bara några dagar innan vi skulle åka fick han feber och blev flunsig igen! Åkte in till hc dagen innan vi skulle åka och kollade honom, men öronen var ok. Så han tempade första dagen där. Liam hade även han varit flunsig någon vecka innan resan men hade nattlig hosta som inte ville ge med sig. Han hade dessutom tidvis haft problem med lite förstoppning och resan var bara början på hans problem, (men mer om det i ett annat inlägg). Flyget ner gick så där.. Tryckutjämning och så var inga problem, men Liam fick givetvis ont i magen så fort vi kommit på planet, så det var inte speciellt roligt. Han var lessen och fick inte ro att sova. Vill minnas att han sov i min famn och det var ju inte jätte bekvämt, men vad gör man.

Efter bara två dagar fick vi gå till apoteket och köpa typ microlax för att få igång Liams mage. Dagen efter fick jag gå till läkaren på hotellet pga hans hosta, fick tre olika hostmediciner tror jag och han blev bra ganska snart.

När Liam var ok blev Noel sämre, han snorade, hostade och fick feber igen, tyckte även han hade jobbigt att andas tidvis. Så då var det dags att gå till läkaren på hotellet igen, han skickade oss vidare till barnläkaren på ett närliggande sjukhus. Där konstaterades slem i lungorna.. Så det blev en antibiotikakur, luftrörsvidgande, slemlösande, hostmedicin och någon annan för snor och förkylning, han blev frisk lagom till hemfärd.

Ja, det var ju olyckligt att båda blev sjuka i värmen. Men bra sjukvård är det också i Singapore :)








Inga kommentarer: